Här på förmiddagen så har jag kollat runt på lite olika alternativ när det gäller smyckesetuier som jag kan leverera mina smycken i. Utbudet i Sverige är inte direkt något att hurra för om jag själv får säga det och jag har vissa krav på hur mina etuier ska se ut.
För mig är det viktigt att man känner en rödtråd genom företaget när det gäller allt från hemsida, visitkort, trycksaker, etuier m.m.
På detta viset kommer nya, framtida och gamla kunder känna igen att det här smycket är tillverkat av Jenny Fors Gentele.
Lite samma tänk hade Coca cola när dom skapade sina glas flaskor och vi alla vet ju hur det har gått för dem….
Det är slutet av 1900-talet och den mesta försäljningen av Coca-Cola sker på barer och restauranger där drycken blandas direkt i glasen. Vid sekelskiftet tar försäljningen av Coca-Cola på flaska fart på allvar men succén för med sig problem för Coca-Cola.
Tillverkarna använder flaskor med olika utseenden och allt fler kopior dyker upp på marknaden och för att konsumenterna ska kunna skilja dryckerna åt vill företaget skapa en unik flaska för Coca-Cola. Dom får den briljanta idén att anordna en designtävling för att ta fram en ny enhetlig förpackning för succédrycken, denna går av stapeln 1913.
Ett av kraven var att skapa en flaska som man i mörker skulle kunna känna igen på formen, man skulle även kunna se på skärvorna om den blev sönderslagen att det var en Coca-Cola flaska.
Det var 16 glasbruk som valdes ut för att delta i tävlingen och på ett av dessa var svensken Alexander Samuelsson överintendent.
Han utvandrade 1882 från Surte, nära Göteborg, bara 20 år gammal, han var en etablerad, mycket kunnig och eftertraktad glasdesigner. Samuelsson och hans medarbetare inspirerades av kolanötens utseende och skapade den nu världsberömda konturflaskan i ljusgrönt glas och vann tävlingen.
År 1915 registrerade The Coca-Cola Company patent på tre olika flaskor och en av dessa var konturflaskan som Alexander Samuelsson skapade. Dagens konturflaska ser inte exakt ut som originalet. Förändringar har gjorts kontinuerligt innan den slutliga designen blev godkänd som varumärke 1977.
Så fort jag har några konkreta förslag på etuier så kommer jag lägga upp detta här på smyckesbloggen så att ni också kan vara med och säga vad ni tycker. Vem vet jag kanske till och med gör en tävling av det precis som Coca Cola.