Frequently Asked

Beställningar kan göras under bokade besök i vår ateljé, via digitala möten, via mail till oss eller via telefon. Du finner alla våra kontaktvägar på vår kontaktsida.

Läs mer om hur en beställning går till.

Alla våra smycken tillverkas i vår guldsmedsverkstad tillsammans med vår guldsmedsmästare. Detta gör att vi har full insyn i alla led av tillverkningen och kan garantera att vi alltid håller en hög kvalité.

Leveranstiden varierat beroende på typ av smycke ni är intresserad av.

Handsmidda släta ringar har en leveranstid på 1 arbetsvecka.

Förlovningsringar, vigselringar och andra smycken med ädelstenar och/eller diamanter har en leveranstid på 4-6 veckor.

Reparationer ordnar vi på 1-3 dagar

Vid er beställning så kommer vi informera om leveranstiden för just ert arbete.

I ringar köpta från oss så ingår det en kostnadsfri storleksjustering under första året.

Att behöva justera storleken är inte ovanligt.

Anledningen till detta är att när du provar en ringstorlek så ger det endast en ögonblicksbild av vilken storlek som passar. Det finns mycket som kan påverka dina fingrar exempelvis värme/kyla, tid på dygnet, dagsform etc. Detta gör att det är först när du burit din ring en tid som du vet hur den känns över tid.

Vår rekommendation är att man provar ringen i minst en vecka innan någon justering av ringstorleken utförs.

Vi arbetar i samtliga färger av guld så som rödguld, vitguld, roséguld samt gultguld. Vi arbetar även i platina, palladium och silver.

Vi arbetar uteslutande med återvunna metaller för att värna om jordens resurser.

Det går utmärkt att beställa även från andra länder än Sverige.

Vi erbjuder digitala möten tillsammans med vår Guldsmedsmästare vilket gör att vi tillsammans kan ta fram förslag utifrån era önskemål utan fysiska besök.

Genom CAD skapar vi fotorealistiska bilder av ert smycke innan tillverkningen påbörjas, detta ger er tryggheten att Ni kan vara säkra på att vi förstått varandra!

Vår standard kvalité är Tw,Vs och vi är alltid noga med att välja ut diamanter som har en högkvalitativ slipning. Diamanter som väger över 0.50 ct kommer med certifikat från GIA eller HRD om inte annat uppges.

Vi kan alltid ta fram högre kvalité på diamanter om ni som kund önskar det.

I våra smycken använder vi endast diamanter som är utvunna enligt kimberleyprocessen vilket innebär att de är konfliktfria diamanter.

För oss är det en självklarhet att endast arbeta med diamanter där utvinningen skett under goda arbetsförhållanden.

Alla våra diamanter som väger 0.50 ct eller mer kommer alltid med certifikat från GIA alternativt HRD. För smycken tillverkade av oss med mindre storlekar på diamanter så medföljer information kring renhet, färg och vikt i kvittot för ert smycke.

Detta är en av våra specialiteter!

Vi älskar att ta oss ann utmaningen att förverkliga era drömmar när det kommer till smycken. Då vi arbetar i CAD har vi ett utmärkt verktyg som ger oss möjligheten att tala samma språk.

Under både digitala möten och fysiska besök i vår ateljé så hjälper vi er visualisera era tankar och idéer.