Skapa och designa egna smycken

Designa halsband Designa ring

Vill du vara med och designa smycken eller din egen unika ring? Hos Jewellery by Jenny finns den möjligheten!

Designa smycken tillsammans med en guldsmedsmästare

Att designa smycken tillsammans med en guldsmedsmästare innebär att du får vara en del av den kreativa processen i framställningen utav ditt drömsmycke. Tillsammans kan ni diskutera olika material, stilar och designlösningar samtidigt som du får professionell vägledning genom hela processen. Att designa smycken tillsammans med guldsmedsmästare Jenny Fors Gentele är en unik möjlighet att skapa något personligt och unikt, du kan vara med och bestämma in i minsta detalj, bara fantasin sätter gränser! Var med och designa smycken som inte enbart är vackra utan även hållbara och möjliga att tillverka med kvalité i fokus.

Designa smycken med olika ädelmetaller

Det går att välja mellan samtliga olika ädelmetaller så som 18 k rödguld, vitguld, roséguld, gultguld samt platina när du ska designa smycken. Även kombinationer av de olika materialen om så önskas.

Ädelstenar och diamanter tar vi fram förslag på helt utifrån era önskemål samt budget.

egen design

Vad kan vara bra att tänka på när man ska designa smycken?

När man ska vara med och designa smycken finns det flera aspekter som kan vara bra att ha i åtanke. Både när det gäller det estetiska uttrycket men även praktiska aspekter. Här är några tips på saker som kan vara bra att tänka på:

 1. Stil och uttryck: Vad vill du förmedla med smycket? Ska det vara enkelhet eller lyx, modernt eller klassisk? Välj material och formgivning som passar den stil du vill uppnå. Hos oss får du möjligheten att uppge dina önskemål och sedan få smycket uppskissat i programmet CAD. På så vis kan vi säkerställa att designen stämmer överens med dina önskemål.
 2. Funktion: Är smycket tillfälligt eller ska det bäras ofta? Ska det kunna användas tillsammans med andra smycken eller stå som en solitär? Ringar som exempelvis vigselringar eller förlovningsringar ska ju bäras under en lång tid. Då kan det vara bra att ha en plan för om dom kommer att bäras ensamma eller om man vill kunna kombinera dom med andra smycken.
 3. Material: Välj material som passar din personliga stil. Hos oss finns det en bred variation utav ädelstenar att välja mellan. Ädelstenarna har ofta en betydelse bakom sig, då kan det vara fint att kanske välja en ädelsten som representerar något viktigt för just dig.
 4. Hållbarhet: Har du befintliga smycken som du skulle vilja göra ändringar på istället för att köpa helt nya så kan du vända dig till oss för ett omarbete. Ett omarbete är ett perfekt alternativ för dig som kanske har smycken som håller ett sentimentalt värde. På så vis kan du göra om dina gamla smycken till något som passar din nuvarande stil bättre samtidigt som du bidrar till återanvändningen av smycken snarare än nyproduktionen. Även med omarbeten får du vara med och designa smyckena så att de lever upp till dina önskemål.

Genom att tänka på dessa sakerna när du ska designa smycken kan du skapa ett unikt och personligt smycke som du kan njuta av länge. Välkommen att boka en tid i vår ateljé, tillsammans skapar vi ditt drömsmycke. 

Din smycke design – steg för steg

 • I de flest fall kontaktar kunden oss via mail, telefon eller kontaktformulär efter att ha kikat runt och inte hittat exakt det man söker. Det kan vara att man önskar kombinera olika modeller eller göra en variant inspirerad av en ring eller smycke man har sett.
 • Under ett bokat besök i vår ateljé eller ett onlinemöte så går vi noga igenom era önskemål. Vi talar även om budget för att de förslag vi tar fram ska hamna i rätt prisläge. Efter att ha stämt av era önskemål så ritar vi upp förslag samt tar fram offert. Ett besök/onlinemöte tar 1-2 timmar.
 • Skisserna får Ni hem tillsammans med offert för att fundera kring. Offerten är giltig i 30 dagar.
 • Vid order tas en handpenning, när denna är betald påbörjar vi tillverkningen i vår guldsmedsverkstad. Vi meddelar sedan när smycket är klart för leverans. Leveranstiden kan variera beroende på typ av smycke men är normalt för smycken och ringar med ädelstenar 4-6 veckor.

Vad ingår när man designar smycken?

Vid beställning av en Custom made ring eller smycke så ingår följande.

 • En justering av ringstorlek under första året.
 • Eventuell maskingravyr av ring
 • Översyn samt polering efter ett år samt rådgivning angående serviceintervall.

Kontakta oss för tidsbokning

Föreslå gärna dag och tid som passar samt vad Ni är intresserad av för typ av smycke. Detta förenklar tidsbokningen för oss och vi kan ge Er bästa möjliga service!

Jenny Fors Gentele
Guldsmedsmästare / Smyckesdesigner