Hur går en beställning till?

Att tillsammans med dig som kund ta fram unika modeller på vigselringar, förlovningsringar och andra smycken ger både dig som kund en unik möjlighet att skapa något som du blir ensam om och mig som guldsmed ständigt nya utmaningar.

Jag tar emot bokade besök måndag – torsdag 9.00-21.00 och resterande dagar enligt överenskommelse.

Vid ett besök i någon av mina två ateljéer så tittar vi först igenom min kollektion för att se lite vilken stil ni gillar. Vi stämmer då också gemensamt av saker som material, form, bredd, steninfattningar, stenstorlekar mm.

Utifrån det vi kommit fram till så börjar jag rita upp smycken i CAD, normalt ritar jag upp 2-5 olika förslag. Förslagen tillsammans med prisuppgifter skrivs sedan ut så att ni kan ta med dem hem och fundera i lugn och ro. En offert som framtagits är gällande under 30 dagar om inget annat anges.

Det är även viktigt att se till vad personen som skall bära smycket har för personlighet och livsstil, vad man bör tänka på utifrån detta, era önskemål och tankar. Vi behöver då också veta vilken budget ni har för ert smycke innan vi börjar skissa utifrån det vi kommit fram till.

Ett besök tar normalt 1-2 timmar och detta debiterar vi 2.000 kronor för, en kostnad som sedan räknas av vid eventuellt köp. Önskas fler modeller än de normalt 2 – 5 som skissas upp vid besöket kan det utgå ytterligare skissarvode, normalt brukar dock 2 – 5 skisser räcka. Jag räknar dock av max 2.000,- vid köp.

I de fall ni inte behöver något uppritat eller endast behöver uppritning av släta ringar så tar besöket normalt ca 20 minuter och då utgår ingen kostnad för cadritning/offert. Även dessa besök måste dock bokas och tas emot måndag – torsdag 09.00 – 17.00.

Har ni inte möjlighet att besöka någon av mina ateljéer så kan jag även göra förslag via mail och telefonkontakt.

handgjorda smycken