Om mig och företaget

Guldsmed Jenyn Fors Gentele

Välkommen till Jewellery by Jenny!
Mitt namn är Jenny Fors Gentele och jag är guldsmed, ett hantverk som följt vår släkt ända sedan min farfar började i yrket 1932. Min far följde sedan i hans fotspår och jag är den tredje generationen av guldsmeder i familjen.

Redan i tidig ålder följde jag min far i verkstaden, något som jag senare hade stor nytta av då jag gick min utbildning på guldsmedsskolan i Mjölby. Under de tre åren praktiserade jag hos min far samt hos guldsmed Eddie Eng, i juni 2006 tog jag studenten.

Hösten 2007 blev jag anställd hos hovjuvelerare W.A.Bolin där jag arbetade som guldsmed men även med administration samt i butik och vid auktioner. Jag avslutade min anställning för att satsa på mitt egna företag vid årsskiftet 2010/2011 med bästa rekommendationer.

Gesällbrev guldsmed

Mitt gesällbrev hämtade jag högtidligt i stadshuset 3/11 2010, arbetet utfördes under överseende av guldsmeden Michael Heymann och är ett bevis på mitt kunnande inom guldsmedsyrket.

Jag formgav mitt första smycke när jag var 14 år och sedan dess så har sakta men säkert en ren, enkel stil med en feminin touch vuxit fram.

Med mitt företag Jewellery by Jenny som jag startade 2005 så erbjuder jag unika smycken för tillfällen som vigsel och förlovning men även exklusiva smycken i vardagen. Mitt mål är att kunna förverkliga visioner samtidigt som jag ser till hantverket för ett lyckat resultat.

Kombinationen av god design och kvalité när den är som bäst.

ask-21

Att hela tiden utmanas i mitt yrke genom att tillgodose mina kunders drömmar och önskemål när det gäller smycken är det jag brinner för och till min hjälp har jag de kraftfulla CAd programmen som jag arbetar med. Dessa gör det möjligt för mig att snabbt visa er skisser i fotokvalité och tillsammans skapar vi på så vis precis det smycke som Ni söker.

Jag arbetar i ädelmetallerna rödguld, vitguld, platina samt palladium och en mängd olika ädelstenar. Mina smycken tillverkas för hand enligt gamla traditioner vilket ger smycken av högsta kvalité samt oändliga möjligheter till variationer.

I min smyckesblogg, som jag startade i mars 2010, kan ni läsa om olika intressanta fakta kring mitt yrke. Jag berättar om olika smyckesstilar, trender samt tekniker och kryddar detta med vackra skapelser från min verkstad.


resizedimage8080-JFI smycken designade och tillverkade av Jewellery by Jenny så finner ni en designstämpel, den har formen av en fjäril och återfinns i företagets logga.

Comments are closed.