Grön beryll – En smyckesten!

I en värld av glittrande ädelstenar bjuder grön beryll på en oas av friskhet och fridfull elegans. Denna fascinerande ädelsten har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till antikens civilisationer. Den har prytt kungakronor och burits av ädla damer i århundraden, och dess skönhet och symbolik fortsätter att fängsla oss än idag.

Grön beryll ring

Vi tillverkar alla typer av gröna beryll ringar.

Då vi tillverkar gröna beryll ringar på beställning så kan vi tillsammans med er anpassa designen.

Grön Beryll sten är inte detsamma som smaragd!

Varför finns det något som heter grön beryll när smaragd är en grön ädelsten som också består av mineralet beryll?

Medan smaragden får sin färg av krom så får grön beryll sin färg av vanadin. Vanadinet skapar en färg som är mycket ljusare och mer pastellartad än den som eftersträvas hos smaragder. Den gröna beryllen förekommer också i form av större och klarare kristaller än smaragd. Smaragden är en ganska känslig sten då de ofta har många inneslutningar/sprickor vilket inte den gröna beryllen har vilket gör den mer tålig.

Grön beryll egenskaper

På grund av sin helt annorlunda färg är den gröna beryllen ingen direkt konkurrent till smaragder, istället uppskattas den för sina egna egenskaper – en klarhet, hållbarhet och storlek som gör den passande för ädelstensslipare att experimentera med.

Fasettslipade stenar går att hitta i många unika designslipningar, alla uppvisande den distinkta pastellgröna färg och närmast krispiga lyster som kännetecknar grön beryll.

Varför välja grön beryll?

Grön beryll är mer än bara vacker. De sägs stärka intuitionen, ge beskydd och locka till sig positiv energi. Att bära en grön beryll kan vara ett sätt att manifestera dina önskningar och förstärka dina personliga egenskaper. Deras mångsidighet gör dem perfekta för alla stilar och tillfällen, och de behåller sitt värde över tid, vilket gör dem till en klok investering.

Grön beryll ring

Ringen In my heart med en naturlig beryll samt navettslipade diamanter

Vill du läsa mer om några av den gröna beryllens ädelstens syskon så finner du dem på följande länkar:
Läs mer om smaragd Läs mer om Morganit Läs mer om Akvamarin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *