Unik vigselring

Vi skapar en unik vigselring helt utifrån dina önskemål! Varje hand är unik och vi alla har vår egen personliga smak.

Enda sedan 1806 har det funnit guldsmeder i vår familj. Detta gör att vi har samlat på oss generationer av kunskap som vi har användning av idag i mötet med våra kunder.

Vårat CAD program är ett ovärderligt verktyg i processen när en vigselring ska designas tillsammans med kunden, det gör att Ni kan se fotorealistiska bilder av Er vigselring innan den har tillverkats i vår guldsmedsverkstad. På så vis kan vi vara säkra att vi förstått varandra när vi designar Er drömring.

Vi vet vad som är viktigt att tänka på vid val av vigselring och förlovningsring.

unik vigselring

Viktigt att tänka på vid valet av unik vigselring

När jag tar fram förslag till mina kunder så utgår jag alltid från deras önskemål, budget och förutsättningar.

Det finns dock en viktig sak som jag aldrig släpper fokus på nämligen kvalitén.

En vigselring bär du oftast dagligen och den måste därmed tåla en hel del. Hur ringen är tillverkad, vilka ädelstenar som används och hur hantverket är utfört är av yttersta vikt för att skapa en ring som du inte ska få problem med i framtiden.

Det finns även några saker som kan vara bra för dig som kund att ha funderat kring innan ett besök i min ateljé eller ett onlinemöte.

Livsstil

Jag brukar tipsa mina kunder att tänka på att det är en ring som ska användas dagligen. Fundera kring är vilken livsstil du har, det minskar risken för att du väljer en ring du kommer gå och störa dig på.

Är du väldigt aktiv? Då kanske du ska välja en ring som inte är allt för nätt eller har en känsligare typ av infattning.

Kanske har du barn som du är rädd att riva med din ring?

En ring som ska bäras dagligen ska inte bara vacker utan den ska även fungera i din vardag!

Budget

Det är viktigt att diskutera igenom en budget för era ringar, vad känns rimligt för Er.

Jag brukar alltid höra mig för om budgeten i början av ett besök hos mig eller ett onlinemöte, på så vis hamnar vi i rätt prisklass.

De gånger då önskemålen och budgeten inte riktigt stämmer med varandra så tar jag fram förslag där det kanske går att uppdatera med stenar i framtiden alternativt med andra typer av ädelstenar.

Jag tillverkar ringar i alla prisklasser och lägger inte någon värdering i hur mycket Ni väljer att lägga på era ringar.

Eventuell förlovningsring

Har du en förlovningsring sedan tidigare så bör vigselringen tillverkas så att dessa två ringar passar bra ihop.

Mitt råd till mina kunder brukar vara att redan vid valet av den förlovningsringen att tänka ett steg till då det minskar risken för att måla in sig i ett hörn.

I det fall du inte tänkte så långt redan vid valet av förlovningsring så behöver du inte oroa dig. Vi kan lösa det mesta!

Jag brukar börja med att titta på hur brett du totalt vill att ringarna ska vara på ditt finger och sedan se hur du vill dela upp denna bredd. Två lika breda ringar eller kanske en bred och en smal?

unika ringar

Ringstorlek

Den perfekta ringstorleken är ett ämne som det skulle kunna gå att skriva en bok om. Att veta vad som är din perfekta ringstorlek är i princip en omöjlighet innan du har burit din ring en tid.

Som människor så förändras vi på grund av värme, hormoner etc och detta påverkar även våra fingrar.

En av tre brukar ungefär få ändra sin ring i storlek just på grund av att de är människor.

Ni behöver dock inte ligga sömnlösa på grund av detta. Hos oss ingår en fri justering av storleken under det första året!

Kvalité

Glöm inte bort vikten av kvalité i valet av förlovningsring! Era ringar som bärs dagligen kommer bli utsatt för både det ena och det andra därför är kvalitén avgörande.

Våra ringar och smycken tillverkas alltid med kvalité i fokus.

Vill du tillverka en unik vigselring?Vi hjälper Er gärna med att tillverka era unika vigselringar!

Vi använder oss av återvunna ädelmetaller och kan även omarbeta ert material om Ni önskar.

Ni är varmt välkomna att boka ett besök hos oss eller kontakta oss med eventuella frågor.

Kontakta guldsmeden Jenny Fors Gentele

bg_image

Jenny Fors Gentele
Guldsmed / Smyckesdesigner

Tel: 073-5261631

Mail: jenny@fors.org

Skicka oss en förfrågan