Något som jag alltid har tyckt varit roligt är inredning, hade jag inte arbetat som guldsmed så hade jag säkert jobbat med detta!

När jag var yngre så möblerade jag ständigt om i mitt rum på alla möjliga olika sätt med olika bra slutresultat, ibland undrade säkert min familj om det stog rätt till när jag släpade runt dom tunga möblerna (bland annat en stor sekretär) i rummet.

När jag sedan flyttade hemifrån till Mjölby för att plugga till guldsmed så hittade jag en liten etta att flytta in i. Lägenheten var mysig men i hallen hängde tapeterna på snedden och badrummet var knallgult. Eftersom jag är ganska händig så tog jag hjälp av mina vänner så målades badrummet om och  tapeterna i hallen byttes ut.

Men det är väll så när man är kreativ, man måste få utlopp för det på ett eller annat sätt.

Nu häromdagen fick jag en idé när jag satt hemma en kväll och var lite lätt uttråkad. Tristess är ibland en bra grogrund för kreativitet har jag märkt.

Länge har jag velat ha en ny sänggavel, ni vet en sån där som är klädd i tyg, men jag har tyckt att dom har varit så trista i sin utformning, oftast bara helt kantiga. Jag ville ha något med lite mer finess och plötsligt så kom jag på vad jag skulle göra!

Knappade mig in på blocket och letade mig fram till en gammal rokoko soffa som jag tyckte var snygg, att den kostade en 500ing och fanns precis i närheten av där jag bor fick mig att slå till.

När jag med lite hjälp av min lillasyster fått hem soffan så var det bara att plocka fram en såg och gå loss på soffan. Vi tog bort sitsen och dynorna men behöll benen på soffan för att kunna fästa ”sänggaveln” i min sängram.

rokoko soffa

Här ser ni sedan resultatet, en timmes jobb lite kreativitet och 500 kr senare….inredning

Fungerar perfekt att sova i men även att sitta och läsa en bok eller äta frukost på sängen. Behöver jag tillägga att jag trivs superbra nu i mitt mysiga sovrum?

Vad tycker ni? Kanske en start på en ny gör det själv trend

sovrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *