Category Archives: Livet i övrigt

Måndag med guldkant!

Vilken helg det har varit!

Inte nog med att vi i Sverige har varit värdar för Eurovision med allt vad det innebär och gjort det med bravur vi har även varit värdar och kammat hem GULD i hockey vm. Inte varje vecka man börjar en måndag med den vetskapen!

Ett stort grattis till Svt som lyckades styra upp denna jätte produktion som Eurovision är och ett ännu större grattis och tack till tre kronor som verkligen avslutade helgen på bästa tänkbara sätt!

Äktenskaps dispens för personer under 18

Visste ni att länsstyrelsen kan ge äktenskapsdispens till personer som är under 18 år? Förra året beviljades ingen av de 24 ansökningar som kom in och det är på tal om att göra dessa så kallade barnäktenskap olagliga framöver.

Flest ansökningar kommer från Stockholm och i ansökningarna så uppges det att personerna är mycket kära och ofta framkommer det att graviditet ligger bakom och paret vill vara gifta innan barnet föds. Även kulturella skäl anges i vissa fall.

Jag personligen tycker att det är bra att man har en gräns vid 18 år för äktenskap och att det inte finns någon anledning till olika dispenser. Denna regel finns till för att skydda barn fram tills dess att de är myndiga och kan ta sina egna beslut.

Att inte vara gift och föda ett barn är idag inte heller något som folk höjer på ögonbrynen på i samma utsträckning som förr. Självklart finns det olika kulturella och religiösa sätt att se på detta men att då ha en bestämd ålder för att skydda omyndiga barn är något som enligt mig inte skulle vara något svårt beslut.

Vad är era tankar kring detta ämne?

Nya hemsidan äntligen klar!

Nu är den nya hemsidan här efter många timmars arbete, fokus ligger på att framhäva mina unika smycken! 

Vad tycker ni om hemsidan, skriv gärna en kommentar till detta inlägg. Det är alltid bra med konstruktiv kritik så att jag kan fortsätta att förbättra mitt skyltfönster med exklusiva smycken ut mot er, mina kunder.

Min smyckesblogg kommer fortsätta att leverera handgjorda smycken varvat med spännande information inom mitt yrke. Är det något speciellt ni är nyfikna på att veta mer om så tar jag givetvis emot era förslag.

Jag själv är faktiskt otroligt nöjd med resultatet av hemsidan och ger mig själv en klapp på axeln samtidigt som jag säger bra jobbat. Väldigt osvenskt av mig!

I övrigt så har det varit ett par hektiska dagar då en av mina två ständiga följeslagare har varit inne på operation tre gånger under fem dagar. Stackars Franska bulldoggen Franks kastrering gick inte riktigt som den skulle och hans sår har gått upp två gånger.

Under gårdagen så spenderade jag 3-4 timmar på djurakuten på södra djursjukhuset, trevligare söndagar kan man ha.

Örhängen med safirer

Nu sitter jag här och önskar att det fanns kuvert klister som smakade godis efter att ha gjort i ordning ännu ett gäng med tävlingsformulär som har skickats ut till er därute. Tävligen diamantjakten har antagligen Sveriges högsta vinstchans så det är helt klart värt att delta! Min skrivkramp ska jag försöka bota ikväll med en vända till gymmet med min lillasyster.

Att jobba som guldsmed är ganska krävande för kroppen, det blir många timmars sittande arbete i en inte allt för ergonomisk ställning.

guldsmed

För att hålla många år framöver och kunna fortsätta att leverera vackra smycken till er där ute så försöker jag hinna iväg till gymmet ett par gånger i veckan.

träning

Idag satte jag mig en stund framför datorn också och ritade upp ett par örhängen som jag själv blev väldigt nöjd med. Inte helt fel att ge bort dessa i julklapp eller morgongåva kanske?

safir örhängen

Örhängen i 18 k vitguld med briljantslipade diamanter och blå safirer.

Kontakta mig för mer info på jenny@fors.org eller 073 – 526 16 31

Back in business

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen efter att ha spenderat en vecka i varma och härliga Dubai! Jag måste erkänna att det var lite av en chock att mötas av minus 18 grader på Arlanda i natt när jag landade klädd i klänning och utan varm jacka att gosa in mig i.

Jag är i alla fall full med ny energi och inspiration inför vintern 2012/13 efter denna vecka! Kommer skriva ihop ett inlägg om Dubai till er som gillar att resa då det absolut är ett resmål jag rekommenderar.

Nu gäller det att ta tag i allt som ska göras och däribland så finns det något som jag tror att ni sett mycket fram emot nämligen lottningen i min tävling där vinsten är en diamant. Ni har tålmodigt väntat på att få veta vem vinnaren är och snart kommer ni belönas och er nyfikenhet stillas.

Under veckan kommer även formulär skickas ut till er som hittills anmält er till tävlingen diamantjakten där ni har chansen att vinna smycken till ett värde av totalt 100.000,-

Inte anmält er till tävlingen än? Klicka er in här och följ de enkla stegen!

Ingen kommer ihåg en fegis

Ibland måste man våga för att vinna och det var ungefär vad jag tänkte igår när jag lät frisören sätta saxen i mitt långa hår.

långt hår

Nu slutar det precis ovanför axlarna och jag är kanon nöjd!

page

Glöm förresten inte bort att vara med och tävla om smycken till ett värde för 100 000 kronor!

Ni kommer till tävlingen genom att klicka här!

Det är ”göddigt” i Mjölby

Det här är så himla roligt, jag läste precis en artikel i corren.se där det skrivs om en studie som gjorts av olika bloggar för att se vart gränsen mellan olika dialekter går.

Ett ord som jag förknippar väldigt starkt med när jag pluggade till guldsmed i Mjölby är ordet ”göddig”. Chansen att ni nu tänker ”vad betyder det” är väldigt stor om ni inte är just från Mjölby eller känner folk som är därifrån.

På rikssvenska betyder göddig ”bra”, ”trevligt” och om du någon gång stöter på någon som använder detta ord så kan du gissa på att det är just en Mjölbybo som har talat! Inte ens i Linköping som endast ligger tre mil bort så används ordet.

Tiden rusar iväg

Fredag igen, förstår inte hur veckorna kan gå så fort!

Under veckan har jag haft flera trevliga par på besök som jag guidat genom djungeln av förlovningsringar och vigselringar.

Den här veckan har jag legat lite lågt med ritandet av nya modeller och fokuserat på en hel del utveckling av hemsidor och arbete med nya annonser som kommer synas framöver. Även bokföringen har jag suttit och klurat med.

Väldigt kul att ha ett arbete som är så varierande!

Nästa vecka kommer jag sätta mig ner och skriva ihop lite intressanta inlägg till er om olika ämnen inom smyckesvärlden.

Är det kanske någon speciell ädelsten, metall eller något annat som ni vill veta mer om? Tveka inte att skriva en kommentar med tips på vad ni är intresserade att läsa om.

Trevlig helg!

Eyecatcher – En ring som jag ritade under förra veckan och som går att beställa i 18 k vitt eller rött guld med olika ädelstenar samt briljantslipade diamanter. Här med en vackert orange citrin och en rökförgad topas.

Kontakta mig för mer info på jenny@fors.org eller 073 – 526 16 31