Designa vigselring

Vill du vara med och designa din egen unika vigselring? Hos Jewellery by Jenny finns den möjligheten!

Designa egen vigselring tillsammans med en guldsmedsmästare

Du kan vara med och bestämma in i minsta detalj, bara fantasin sätter gränser!

Samtidigt får Ni rådgivning och vägledning från guldsmedsmästare Jenny Fors Gentele för att skapa en design som inte enbart är vacker utan även hållbar och möjlig att tillverka med kvalité i fokus.

Designa vigselring med olika ädelmetaller

Det går att välja mellan samtliga olika ädelmetaller så som 18 k rödguld, vitguld, roséguld, gultguld samt platina. Även kombinationer av de olika materialen om så önskas.

Ädelstenar och diamanter tar vi fram förslag på helt utifrån era önskemål samt budget.

egen design

Designa unik vigselring utan begränsningar

Hos oss på Jewellery by Jenny finns inga begränsningar i hur din ring skall se ut då vi tillverkar dem i vår egna verkstad.

Du talar direkt med en guldsmed vilket förenklar processen i att designa era egna vigselringar.

Vår målsättning när vi designar vigselringar och förlovningsringar är alltid att skapa något unikt tillsammans med Er som kund men samtidigt alltid ha kvalité i fokus.

Din vigselring design – steg för steg

 • I de flest fall kontaktar kunden oss via mail, telefon eller kontaktformulär efter att ha kikat runt och inte hittat exakt det man söker. Det kan vara att man önskar kombinera olika modeller eller göra en variant inspirerad av en annan ring man har sett.
 • Under ett bokat besök i vår ateljé eller ett onlinemöte så går vi noga igenom era önskemål. Vi talar även om budget för att de förslag vi tar fram ska hamna i rätt prisläge. Efter att ha stämt av era önskemål så ritar vi upp förslag samt tar fram offert. Ett besök/onlinemöte tar 1-2 timmar.
 • Skisserna får Ni hem tillsammans med offert för att fundera kring. Offerten är giltig i 30 dagar.
 • Vid order tas en handpenning, när denna är betald påbörjar vi tillverkningen i vår guldsmedsverkstad. Vi meddelar sedan när smycket är klart för leverans. Leveranstiden kan variera beroende på typ av smycke men är normalt för smycken och ringar med ädelstenar 4-6 veckor.

  Hur mycket kostar det att designa egen vigselring?

  När vi tar fram förslag på egen designade vigselringar så utgår vi från era önskemål samt budget. Detta gör att Ni själva kan vara med och styra kostnaden för er vigselring.

  Det som påverkar priset på en ring är exempelvis valet av ädelstenar, material och modell. Allt detta går vi igenom grundligt under våra bokade besök.

  Många modeller av vigselringar och förlovningsringar går även att designa så att de går att bygga vidare på i framtiden, detta kan vara ett sätt att hålla en budget för din ring men ändå ha utvecklings möjligheter.

  Leveranstiden för egen designade ringar

  Normalt så är leveranstiden för en egen designad ring med diamanter eller ädelstenar 4-6 veckor.

  Vill du vara med och designa din egen släta ring så är leveranstiden ca 1 arbetsvecka.

  För alla våra ringar så ingår följande

  • En storleksändring under första året
  • Gravering

Kontakta oss för tidsbokning

Föreslå gärna dag och tid som passar samt vad Ni är intresserad av för typ av smycke. Detta förenklar tidsbokningen för oss och vi kan ge Er bästa möjliga service!

Jenny Fors Gentele
Guldsmedsmästare / Smyckesdesigner