1. Välj en förlovningsring utifrån dig själv

Det är lätt att gå vilse i djungeln av förlovningsringar och det är kanske inte alltid så enkelt att välja. Som guldsmed så är mitt råd att försöka titta ut vilken stil du gillar och sedan utifrån det kan vi gemensamt bena ut hur vi ska designa din perfekta förlovningsring.

Glöm inte att även tänka lite utifrån din livsstil i valet av förlovningsring eftersom ringen ska bäras varje dag. Om du går och stör dig på din förlovningsring så kommer det inte spela någon roll hur vacker den är, du kommer ändå inte trivas i den. Så välj en design som fungerar i din vardag!

Har du och din partner olika tankar kring hur era ringar ska se ut? Det är viktigare att ni trivs i era respektive ringar än att de matchar med varandra.

2. Tänk på kvalité

En ring ska inte enbart vara vacker utan den ska även tåla att användas vare dag i många år framöver. Därav är kvalitén otroligt viktig både när det kommer till materialet, designen, stenarna och hantverket. Vårt råd är alltid att vända sig till en guldsmed, dom vet vad en förlovningsring kommer utsättas för när det kommer till slitage och vad som håller i längden. Ett exempel på något som vi starkt avråder från när det kommer till förlovningsringar och vigselringar är silver då et är en allt för mjuk metall.

När det kommer till ädelstenar så är det viktigt att de har tillräcklig hårdhet för att klara det dagliga slitage de kommer utsättas för.

Idag är det populärt med nätta, smala ringar. Detta kan vara väldigt vackert och på Pinterest och Instagram så går det se mängder med vackra varianter. Ha dock i åtanke att visa av dessa modeller inte alltid är skapade för att bäras dagligen utan många gånger mer skapade för att bli vackra på en bild. Jag som guldsmed kan se att de inte tål daglig användning och kallar därmed dessa ringar för Pinterest-ringar.

Förlovningsring i ask

3. Fundera kring Er budget för förlovningsring

Det är bra att fundera kring vad Ni har i budget för er förlovningsring. När vi sätter oss ner under ett bokat besök för att designa Er ring så kommer budgeten vara något vi frågar om. Vi kan rita upp massa vackra modeller men om de inte är i rätt prisläge för Er så blir det inte givande för varken Er eller mig.

Vi tillverkar förlovningsringar i en mängd olika prislägen och har ingen åsikt kring vad som är en rimlig budget för just er. Men att ha något att förhålla oss till förenklar processen och gör det enklare för oss att vägleda Er bland alla de val som finns.

4. Var ute i god tid

Att skapa en stycktillverkad förlovningsring är så mycket mer än bara att välja en ring. Det är en upplevelse som vi vill att Ni är delaktiga i och som vi hoppas ni kommer minnas med glädje. Något som är viktigt att komma ihåg är dock att hantverk måste få ta tid vilket gör att det många gånger är leveranstid på 4-6 veckor för förlovningsringar med stenar. Ibland mer och ibland mindre.

Var ute i god tid så att Ni kan ta ert beslut i lugn och ro samt att vi guldsmeder inte behöver stressa under tillverkningen.

Stycktillverkad förlovningsring

5. Välj förlovningsring med hjärtat

Strunta i vad andra tycker och tänker eller vad som är på modet just nu.

Välj en förlovningsring utifrån din hand och vad som känns rätt för just dig.

Och glöm inte att det viktigaste är att du funnit rätt partner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *