Category Archives: Vigsel och förlovning

Våga ifrågasätta försäkringsbolagen!

Jag fick idag ett samtal från ett försäkringsbolag, en av deras försäkringstagare hade blivit av med en ring som de köpt från oss.

Den ring som gått förlorad var en handsmidd ring i palladium, något som inte allt för många tillverkar.

Denna vigselring hade tagits fram speciellt till denna kund, anpassats utifrån deras önskemål om bredd och höjd samt form. Detta är något som vi är specialiserade på nämligen, unika ringar.

Kunden vill självklart ha en ny ring tillverkad på samma sätt som tidigare men försäkringsbolaget ville hänvisa kunden till ett företag som de har samarbete med. Ett företag som mig veterligen inte tillverkar handsmidda palladiumringar utan importerade massproducerade ringar.

Är inte det lite som att säga till en kund vars Porsche har blivit stulen att eftersom vi har ett samarbete med Renault så kommer ni få ut en sådan på Er försäkring.

Detta är något som inte bara vi som guldsmeder måste ifrågasätta utan även våra kunder, något som måste tas upp till diskussion!

Ni som är våra kunder och även kunder hos försäkringsbolagen måste kräva att få en likvärdig vara. En handsmidd ring och en massproducerad ring är inte likvärdiga, det är som att jämföra äpplen och päron!

Att inte försäkringsbolagen förstår detta är för mig både skrämmande och frustrerande!

Fem tips till den perfekta förlovningsringen

tips förlovningsring

1. Välj en förlovningsring utifrån dig själv

Det är lätt att gå vilse i djungeln av förlovningsringar och det är kanske inte alltid så enkelt att välja. Som guldsmed så är mitt råd att försöka titta ut vilken stil du gillar och sedan utifrån det kan vi gemensamt bena ut hur vi ska designa din perfekta förlovningsring.

Glöm inte att även tänka lite utifrån din livsstil i valet av förlovningsring eftersom ringen ska bäras varje dag. Om du går och stör dig på din förlovningsring så kommer det inte spela någon roll hur vacker den är, du kommer ändå inte trivas i den. Så välj en design som fungerar i din vardag!

Har du och din partner olika tankar kring hur era ringar ska se ut? Det är viktigare att ni trivs i era respektive ringar än att de matchar med varandra.

2. Tänk på kvalité

En ring ska inte enbart vara vacker utan den ska även tåla att användas vare dag i många år framöver. Därav är kvalitén otroligt viktig både när det kommer till materialet, designen, stenarna och hantverket. Vårt råd är alltid att vända sig till en guldsmed, dom vet vad en förlovningsring kommer utsättas för när det kommer till slitage och vad som håller i längden. Ett exempel på något som vi starkt avråder från när det kommer till förlovningsringar och vigselringar är silver då et är en allt för mjuk metall.

När det kommer till ädelstenar så är det viktigt att de har tillräcklig hårdhet för att klara det dagliga slitage de kommer utsättas för.

Idag är det populärt med nätta, smala ringar. Detta kan vara väldigt vackert och på Pinterest och Instagram så går det se mängder med vackra varianter. Ha dock i åtanke att visa av dessa modeller inte alltid är skapade för att bäras dagligen utan många gånger mer skapade för att bli vackra på en bild. Jag som guldsmed kan se att de inte tål daglig användning och kallar därmed dessa ringar för Pinterest-ringar.

Förlovningsring i ask

3. Fundera kring Er budget för förlovningsring

Det är bra att fundera kring vad Ni har i budget för er förlovningsring. När vi sätter oss ner under ett bokat besök för att designa Er ring så kommer budgeten vara något vi frågar om. Vi kan rita upp massa vackra modeller men om de inte är i rätt prisläge för Er så blir det inte givande för varken Er eller mig.

Vi tillverkar förlovningsringar i en mängd olika prislägen och har ingen åsikt kring vad som är en rimlig budget för just er. Men att ha något att förhålla oss till förenklar processen och gör det enklare för oss att vägleda Er bland alla de val som finns.

4. Var ute i god tid

Att skapa en stycktillverkad förlovningsring är så mycket mer än bara att välja en ring. Det är en upplevelse som vi vill att Ni är delaktiga i och som vi hoppas ni kommer minnas med glädje. Något som är viktigt att komma ihåg är dock att hantverk måste få ta tid vilket gör att det många gånger är leveranstid på 4-6 veckor för förlovningsringar med stenar. Ibland mer och ibland mindre.

Var ute i god tid så att Ni kan ta ert beslut i lugn och ro samt att vi guldsmeder inte behöver stressa under tillverkningen.

Stycktillverkad förlovningsring

5. Välj förlovningsring med hjärtat

Strunta i vad andra tycker och tänker eller vad som är på modet just nu.

Välj en förlovningsring utifrån din hand och vad som känns rätt för just dig.

Och glöm inte att det viktigaste är att du funnit rätt partner!

Designa egen ring

Tänk vilken fantastisk start på dagen, när jag vaknade i morse så fick jag se att Ni nu är 20.000 som har varit inne och gillat Jewellery by Jenny på facebook. Ett stort tack går ut till varenda en av Er därute som följer mitt arbete med att tillverka unika smycken utifrån era önskemål!

Designa egen ring

Det jag har specialiserat mig på är ju faktiskt just att vara ett hjälpmedel för Er så att ni med min hjälp kan designa egen ring helt utifrån era önskemål, förutsättningar samt budget. Jag kan även designa egen ring utifrån en sten som faller Er i smaken. Här får Ni ett exempel hur det kan se ut.

unik ädelsten

Denna ädelsten är en Fenakit som kommer från ädelstensgruppen. Fenakit är en mycket sällsynt snövit ädelsten och hittas endast på några få platser i världen.

Fenakiten är inte bara sällsyntare än diamant, den har också bättre briljans och eld än de allra flesta av våra andra vita ädelstenar. Dessutom är den hårdare än både bergkristall, granater och många andra smyckestenar.

Varför har då nästan ingen hört talas om Fenakiten? Svaret är att den är för sällsynt. Det hittas inte tillräckligt många Fenakiter i världen för att större smyckeskedjor ska kunna köpa in dem, och infatta i många identiska smycken. Istället måste varje fenakit slipas individuellt, i den form som passar bäst för råkristallen, och infattas i ett unikt formgivet smycke.

Jag designa en egen ring som jag kallar för Magnificent (Ni finner den HÄR) en ring som kan beställas i både vitguld, rödguld, roséguld samt platina med denna vackra ädelsten som mittsten samt rosa briljantslipade diamanter runt om.

unik ring

 

Designa din egen exklusiva vigselring under bröllopsmässan!

Läs mer om hur du kan designa er egen vigselring under bröllopsmässan.

Ny hemsida, nya exklusiva ringar!

hjärtslipad ädelsten

Nu har vi lanserat förlovningsring.se vilket är en hemsida med alla typer av förlovningsringar och vigselringar.

Här kan Ni hitta inspiration till er förlovningsring och utifrån era önskemål så tar vi fram något unikt!

För att fira lanseringen av den nya hemsidan så kommer alla våra kunder som köper förlovningsringar innan nyårsafton 2013 att få en gåva i form av en vacker hjärtslipad ädelsten (gäller så långt lagret räcker). För att ta del av detta så uppger ni helt enkelt bara att ni vill ta del av NYÅRSYRAN vid Er beställning.

Här på jewellerybyjenny.se kommer ni i fortsättningen också självklart kunna ta del av mina exklusiva smycken i alla dess former så som örhängen, ringar, armband, halsband mm

På planeringen ligger att rita upp fler herrsmycken!

 

Diamantring

Vad tycker ni om denna ring som jag ritade upp för ett tag sedan?

alliansring enstensring

Det är en diamantring som går att beställa med olika typer av ädelstenar, även storleken på stenarna går att få i olika varianter. Här ser ni varianter i vitguld och roséguld men det går även att få dessa ringar i rödguld samt platina.

diamantring

Den perfekta kombinationen av vigselring och förlovningsring kanske. Vill ni se fler varianter så kan ni titta här i BUTIKEN på Jewellery by Jennys hemsida.

Handsmidda förlovningsringar

förlovningsring

Här på Jewellery by Jenny så tillverkar vi handsmidda förlovningsringar i 18 k rödguld, vitguld, roséguld, 20 k guld, palladium samt platina.

Då ringarna tillverkas för hand så kan de beställas utifrån era önskemål när det gäller form och mått.

handgjord förlovningsring

Här ser ni ett par spegelblanka ringar med fjärilsstämpeln vilket är den designstämpel som finns i smycken från Jewellery by Jenny. Stämpeln står för den kvalité, kunskap och hantverk som finns i varje smycke som tillverkas i min verkstad.

Går ni i förlovningstankar?

Kolla in vår priskalkylator för handsmidda släta ringar likt dessa, snart sitter kanske en ring att spegla sig i även på ert finger.

Klicka här för att komma till priskalkylatorn!

Leveranstid för handsmidda slätaringar ca 1 arbetsvecka från lagd beställning.

Äktenskaps dispens för personer under 18

Visste ni att länsstyrelsen kan ge äktenskapsdispens till personer som är under 18 år? Förra året beviljades ingen av de 24 ansökningar som kom in och det är på tal om att göra dessa så kallade barnäktenskap olagliga framöver.

Flest ansökningar kommer från Stockholm och i ansökningarna så uppges det att personerna är mycket kära och ofta framkommer det att graviditet ligger bakom och paret vill vara gifta innan barnet föds. Även kulturella skäl anges i vissa fall.

Jag personligen tycker att det är bra att man har en gräns vid 18 år för äktenskap och att det inte finns någon anledning till olika dispenser. Denna regel finns till för att skydda barn fram tills dess att de är myndiga och kan ta sina egna beslut.

Att inte vara gift och föda ett barn är idag inte heller något som folk höjer på ögonbrynen på i samma utsträckning som förr. Självklart finns det olika kulturella och religiösa sätt att se på detta men att då ha en bestämd ålder för att skydda omyndiga barn är något som enligt mig inte skulle vara något svårt beslut.

Vad är era tankar kring detta ämne?

Valmöjligheter

exklusiva ringar

Vinnaren av en egen designad ring för 25.000,- i diamantjakten som anordnades i samarbete med Bröllopsmagasinet väljer nu mellan dessa två otroligt vackra men olika ringar, vilken hade ni valt?

Ring nummer ett i 18 k roséguld med en rosa morganit samt briljantslipade diamanter.

Ring nummer två i 18 k vitguld med en rosa/lila spinell samt briljantslipade diamanter

Rösta på facebook vilken ni hade valt genom att klicka er vidare HÄR