Nu är den här – bloggen som ni alla har väntat på!

Harley and me!

Vem är då jag? Mitt namn är Jenny Fors Gentele och är glad tjej på 24 år. Jag arbetar som guldsmed och bor i Mälarhöjden, Stockholm. Guldsmedsyrket är något som följt med vår familj ända sen min farfar började arbeta som guldsmed år 1932. Min far följde sedan i hans fotspår i samma yrkesroll och nu är jag är den tredje generationen av guldsmeder i familjen. Redan i tidig ålder följde jag intresserat min fars hantverksarbete i verkstaden, vilket var något som jag senare hade stor nytta av under min senare utbildning.

Trots det tidiga intresset för yrket så lockades jag att studera hästhållning, en hobby som följer med mig än idag, när jag sökte till gymnasiet. Ganska snabbt kände jag dock att detta inte var något yrke för mig vilket gjorde att jag efter ett år sökte till Dackeskolan i Mjölby. Under skoltiden insåg jag att guldsmide var något som jag verkligen tyckte om och hade sinne för. Mina erfarenheter och iakttagelser från barnsben gav mig ett försprång i undervisningen vilket gjorde att jag även hann med en hel del praktik hos både min far och andra guldsmeder under skoltiden.

Redan som 16-åring tog jag hand om kunder från det första besöket, tillverkning och ända fram till leveransen. I början måste jag erkänna att jag möttes av viss skepsis vilket jag kan förstå då kunden mötte en i deras ögon okunnig tonåring, jag bevisade snabbt dem motsatsen då jag bemötte deras frågor med professionella svar. Den tidiga inblicken i branschen  har gett mig en förståelse för helheten i yrket, allt från kundkontakt, design och tillverkning.

Vid 19 års ålder startade jag upp mitt egna företag JFG Ädelsmide och sakta men säkert har företaget tagit form. Jag erbjuder mina kunder unika smycken för unika tillfällen som vigsel och förlovning men även unika smycken i vardagen. Mitt mål är att kunna förverkliga mina kunders visioner samtidigt som jag ser till hantverket för ett lyckat resultat. Kombinationen av god design och kvalité när den är som bäst. Min far och jag har även gått en kurs i JewelCAD, något som har förenklat vårt arbete mot kund när det gäller att presentera modeller men även för att testa våra idéer innan tillverkning.

I den här bloggen kommer jag skriva om mitt arbete samt om mina tankar kring god design och hantverk. Inläggen kommer handla om allt från ädelstenar till tillverkningsmetoder och även en och annan frågestund kommer hållas. Är det något speciellt som ni undrar över så är det bara att skicka iväg ett mail så besvarar jag er antingen direkt eller här i bloggen.

/ Jenny

Three dimension - läcker handsmidd ring design JF med äkta Purpurfärgad Zirkon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *