Kanelbullens dag som instiftades 1999 av hembakningsrådet äger rum varje år den 4 oktober. Syftet med att dagen skapades var att hylla hembaknings traditionen genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk. Samtidigt skapades en tradition som alla kan delta i.

På wikipedia kan man läsa följande om kanelbullar!

Kanelbulle, även kallad kanelsnäcka och kanelsnurra, är ett i Nordamerika och norra Europa vanligt förekommande bakverk som härstammar från Sverige på 1920-talet. Kanelbullen introducerades i Sverige då tillgången på ingredienser ökade efter första världskriget.
Ingredienserna är huvudsakligen vetemjöl, mjölk, jäst, socker och smör/margarin. Ofta kryddar man även degen med kardemumma. Fyllningen består ofta av smör/margarin, socker, kryddor, frukter, kanel och dylikt. Bullarna penslas med uppvispat ägg och pärlsockerströs över.
Formen är ofta rund, så kallad kanelsnäcka, men även så kallat vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar och kanelbriocher förekommer. Det är vanligt att de runda bullarna läggs i veckade pappersformar när de ska jäsa och gräddas. Pappersformen förhindrar bullens deformering under jäsningen och gräddningen och skyddar bullen från direkt beröring när den ska hanteras.
Hur många kanelbullar kommer ni äta idag?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *