Jag fick idag en kommentar till mitt tidigare inlägg (ni finner det HÄR) där jag har skrivit om den rapport som swedwatch tagit fram kring vår bransch.

Ämnet känns väldigt viktigt och aktuellt så därför vill jag skriva lite ytterligare tankar som väcktes utav denna kommentar.

Ett företag kan inte förändra världen men jag tror inte heller att vi genom att regeringar gör lagändringar kan komma till rätta med de problem som vi inom många branscher står inför idag när det gäller miljöutsläpp samt arbetsmiljö.

Det är vi som konsumenter som måste förändra vår syn på vad som är viktigt för oss, först då kan de stora förändringarna ske.

Jag kan erbjuda unikt hantverk, återvunnet material, konfliktfria diamanter och närproducerat men de kunder som enbart ser till pris på en vara kommer antagligen i vilket fall slutligen stå med en massproducerad produkt i sin hand. En produkt vars väg dit de väljer att blunda för.

Enda sättet till förändring är att ni som konsumenter använder er makt genom att ställa frågor till producenterna och även fråga er själva vad ni tycker är viktigt och därefter gör ett aktivt val. Jämför inte bara produkter efter pris utan väg även in saker som kvalité, bemötande och personlig service.

Vad väljer du?

En billig slutprodukt. Många gånger massproducerad och vår natur och de som arbetar med tillverkningen får betala det högsta priset.

Eller 

En unik hantverksprodukt av återvunnet material som tillverkas under bra arbetsförhållanden samt är närproducerad vilket ger minsta möjliga påverkan på vår natur och få mellanhänder.

För mig är valet enkelt.

Jag har ställt en fråga på Jewellery by Jennys facebooksida om detta, gör er åsikt hörd och dela vidare till vänner och bekanta på era sidor på facebook och i era bloggar. Ni får självklart även lämna era åsikter som en kommentar här i min smyckesblogg.

Detta är enligt mig en mycket viktig fråga som vi måste ställa oss själva och även diskutera vidare.

Svara på frågan HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *