På bilden ser ni min far Anders och hans fru Iréne, flickan i det högra hörnet är faktiskt jag. 

 

Bilden togs för idag exakt 14 år sedan och det är med anledning av detta som jag skriver det här inlägget. Jag vill gratulera på bröllopsdagen och samtidigt passa på att berätta historien om hur ni träffades här i min smyckesblogg.

 

Året var 1995 när min fars vän Lasse ringde honom en fredag, han tyckte att de skulle gå ut senare på kvällen för att äta middag och dansa.

Min far sa först nej då han inte hade någon barnvakt till mig, men Lasse stog på sig och föreslog att han skulle kolla med det äldre grannparet som jag ofta brukade vara hos på eftermiddagarna. Efter att ha hört sig för med grannarna Siv och Bosse som inte hade något emot att se till mig den kvällen så ringde min far upp sin vän och kvällen var bokad.

Tre år senare så togs den här bilden utanför ytterselö kyrka.

I efterhand kan man nästan säga att hade det inte varit för Siv och Bosse så hade min far och Iréne inte träffats den där kvällen.

En kort tid efter vigseln så hade Anders och Iréne ett samtal om vilka ställen de gick ut på när de var i 20 års åldern. Olika discoställen och krogar dök upp i deras minne och deras tankar möttes vid ett disco strax norr om Stureplan.

Iréne nämnde något om en danstävling som hon vann på detta disco och då inflikade Anders, efter att ha tittat på Iréne med något överraskat i blicken, att ”det var ju du och jag som dansade! Vi dansade 2 låtar och vi fick en skiva i pris som jag gav till dig”

Låten dom dansade till var Tainted love och året var 1981.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *