Ett nytt år är för många en nystart då man sätter nya mål för det kommande året, en chans att göra förändringar, bryta dåliga vanor och ta ett steg närmre den man vill vara. Många lovar att dom ska träna mer, vara bättre människor, lita på sig själva och inte äta godis på vardagar.

Jag har inga nyårslöften eller nyårsmål.

Hur många av er håller de löften som ni ger er själva och omgivningen på nyårsafton? Hur många gånger har ni sagt innan 12 slaget att ni inte ska äta skräpmat nästa år och ändå sitter ni där med en pizza dagen efter? Jag har gjort det om och om igen tills jag valde att inte ha några nyårslöften.

Varför ska en dag på året vara avsedd för att sätta mål och lova saker när det kan göras varje dag?

Jag sätter upp mål som tar olika lång tid att uppnå. Vissa kan vara små och nästan verka obetydliga medan andra kan vara livsförändrande. Jag delar även upp mina mål när det gäller karriär och privat. När man har eget företag tror jag att det är viktigt att faktiskt skilja på dessa delar av livet så att man hittar en balans.

Något som är minst lika viktigt som mål är faktiskt att belöna sig själv. Jag brukar bestämma redan när jag sätter ett mål vad som ska bli min belöning, då har jag en morot som ger mig lite extra kämparglöd och vilja att ta mig dit jag vill. 

Hur tänker och gör ni när det gäller nyårslöften och mål? Kanske har ni nått tips hur ni brukar göra för att hålla era löften och nå era mål.

Här kommer några mål som gäller min smyckesblogg, webshop och mitt företag i alla fall.

  • Inspirera er genom att uppdatera bloggen med ett av mig nydesignat smycke per dag.
  • Utveckla både min silverkollektion och övriga smycken i min webshop genom att kunna erbjuda personligt graverade smycken så som ringar, armband, hängsmycken m.m
  • Fortsätta att skriva om olika ädelstenar i smyckesbloggen för att både ni och jag ska fortsätta lära oss mer.
  • Skriva om olika arbetsmetoder, verktyg och annat som ger er en inblick i mitt yrke som inte så många vet så mycket om.
  • Fortsätta att aktivt arbeta på ett sätt som har så lite påverkan på miljön som möjligt exempelvis genom att använda fairtrade guld och få upp ögonen hos er vad som är fördelarna med smycken av ädelmetaller kontra bijouterier.
  • Anordna fler roliga tävlingar
  • Få ännu fler att få upp ögonen för mina smycken och hantverket som jag utför genom att synas på olika sätt och fortsätta ha nöjda kunder som rekommenderar mig vidare.
Det var lite av mina mål och löften, har ni något som ni tycker jag skulle lova er mina läsare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *