Rubin smycken – Upptäck rubin ring

Rubiner har länge varit en av de mest eftertraktade ädelstenarna i världen, kända för sin djupröda färg som är lika fängslande som den är mystisk.

Rubinring

Rubin smycken och rubin ring är inte bara en utsökt accessoar utan också en symbol för kärlek, passion och adel, vilket gör den till ett perfekt val för förlovningar, bröllop, eller som en speciell gåva.

Olika typer av rubin ringar

Vi tillverkar alla typer av Rubin ringar.

Allt från klassiska enstenringar med rubiner och alliansringar med rubiner. Men även andra modeller som haloringar med rubin som mittsten, trestensringar och coctailringar. Bara fantasin kan sätta gränser kring vad vi kan skapa till er.

Då vi tillverkar smycken och ringar med Rubin på beställning så kan vi tillsammans med er anpassa designen helt och hållet!

Vill du designa en egen Rubin ring? Kontakta oss här

Vad är Rubin?

Rubin, känd som ’kungen av ädelstenar’, har en rik historia som sträcker sig tillbaka tusentals år. Dess namn härstammar från det latinska ordet ”ruber”, som betyder röd, vilket är en passande beskrivning av dess djupa och levande färg. Historiskt sett har rubiner varit högt värderade av kungligheter över hela världen. De ansågs inte bara som symboler för rikedom och framgång utan tillskrevs också magiska krafter, från att ge skydd i strid till att förutse fara.

I antika tider troddes rubinen kunna bevara hälsan, bota inflammation och skydda bäraren mot onda tankar. Den har även varit en stark symbol för passion och kärlek, ofta associerad med starka känslor och önskan. På grund av dessa starka kopplingar har rubiner blivit populära som det perfekta valet för romantiska gåvor, särskilt rubin smycken som förlovningsringar och årsdagspresenter.

Rubin stenens unika egenskaper

Förutom sin förtrollande färg och historiska betydelse, är rubinen extremt hård, endast överträffad av diamanten, vilket gör den till en praktisk ädelsten för dagligt bruk. Rubin smycken, särskilt rubin ringar, är inte bara en investering i estetik utan också i kvalitet som varar genom generationer.

Något som inte alla känner till är att Rubin och Safir i grunden är samma ädelsten. Två olika varianter av stensorten Korund. Ren korund är färglös, men olika föroreningar ger korunden sin färg. Små mängder krom ger röd färg, och korunden kallas då rubin. Andra förorenande ämnen kan ge andra färger, men dessa stenar kallas då för safir.

Ring med rubin

Varför välja en ring med rubin?

Rubinen, med sin intensiva röda nyans, har alltid varit en favorit bland de som söker något verkligt unikt. Den är inte bara känd för sin skönhet och djupröda färg utan också för sin hårdhet och hållbarhet, vilket gör den idealisk för dagligt bruk i en ring. Rubinringar är perfekta för dem som vill uttrycka sin passion och kärlek genom ett smycke som verkligen sticker ut. Vare sig det är i en enkel solitär ring eller omgiven av gnistrande diamanter, förstärker en rubin ringens skönhet och ger den en omisskännlig närvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *