Idag hade jag en kund som var inne med smycken för värdering, den här kvinnans familj har varit kund hos oss i tre generationer sedan 40-talet. 

En av de smycken som vi värderade var denna ring som är tillverkade i början av 50-talet av min farfar Haldor Fors som även han var guldsmed. Hans ansvarsstämpel var HVF och går att återfinna i ringen.

Min far berättade för mig att vid tidpunkten då ringen tillverkades så var min farfar i 40 års åldern. Han hade sin verkstad inrymd i en klädkammare i den tvårummare på Bergsundsstrand där även han, min farmor och min faster bodde.

Är ni intresserade av att läsa mer om min farfar så finner ni det HÄR

Vad tycker ni om ringen?

 

7 tankar om “Smycken från förr

  1. Guldsmed Jenny Fors Gentele says:

    Vad roligt att du tycker om ringen Mallan, jag tycker själv att den är väldigt vacker. Då jag värderat den åt en av mina kunder så vill jag inte gå in på värdet.

  2. Katarina says:

    Ringen finns i min ägo i dag. Jag ärvde den efter min mamma hösten 2023. Hon hade i sin tur ärvt den året innan av sin väninna. Kan det varit mammas väninnas familj som har varit kund hos dig i flera generationer sedan 40-talet? Det skulle var kul att veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *