Tanzanite ring – Upptäck Tanzanite smycken

Tanzanite är en av de mest förtrollande ädelstenarna i världen, känd för sin unika blåviolett färg som kan förändras beroende på ljusets riktning. Det är denna sällsynta och fascinerande egenskap som gör en tanzanite ring inte bara till ett smycke, utan till ett konstverk. I det här blogginlägget kommer vi att dyka djupare in i världen av tanzanite ringar och utforska den spännande historien bakom denna exotiska ädelsten.

Olika typer av Tanzanite ringar

Vi tillverkar alla typer av Tanzanite ringar. Då vi tillverkar smycken och ringar med Tanzanite på beställning så kan vi tillsammans med er anpassa designen. Vill du designa en egen Tanzanite ring? Kontakta oss här

Vad är Tanzanite?

Tanzanite är en förtrollande ädelsten, en blå till blåviolett variant av mineralet zoisit. Det som gör tanzanite stenen särskilt eftertraktad är dess förmåga att dramatiskt förändra färg beroende på ljusets vinkel och typ. Under dagsljus visar tanzanite en bländande blå färg, medan den under glödlampsbelysning kan skifta till djupa violett och rödaktiga toner. Denna unika egenskap, känd som pleokroism, är inte bara sällsynt bland ädelstenar utan också extremt attraktiv för smyckesmakare och samlare.

Historien om tanzanite sten börjar i norra Tanzania, nära Mount Kilimanjaro, där den upptäcktes 1967 av en Maasai-herde. Han fascinerades av några glittrande blå kristaller som skilde sig markant från de omgivande stenarna i det torra landskapet. Insikten om att dessa kristaller var något ovanligt ledde till att geologer och juvelerare snart flockades till området, vilket snabbt blev världens enda kända källa för denna ädelsten.

Tanzanites sällsynthet och den fascinerande skönheten gjorde den snabbt populär på den globala marknaden. Tiffany & Co spelade en avgörande roll i att introducera tanzanite till världen. De namngav stenen efter dess enda kända ursprungsland, Tanzania, och lanserade en ambitiös reklamkampanj som betonade dess exotiska och sällsynta natur. Deras marknadsföring etablerade tanzanite som en ädelsten symbolisk för lyx och distinktion.

Varför välja en Tanzanite ring?

Att välja tanzanite smycken, speciellt en tanzanite ring, innebär att man investerar i något som inte bara är vackert utan också värdefullt. På grund av den begränsade tillgången och den geografiska koncentrationen, förväntas värdet på tanzanite bara öka över tid. Förutom dess potentiella uppskattning i värde, är tanzanite också en hård och hållbar sten, vilket gör den idealisk för smycken som bärs dagligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *