En av mina specialiteter är vigsel och förlovningsringar.

I detta inlägg tänkte jag därför göra en djupdykning om just förlovningsringen.

En förlovning kan ses som ett tillkännagivande av att ett pars relation avser leda till äktenskap eller registrerat partnerskap. Förr var i alla fall traditionen sådan att förlovningen högst skulle vara ett år innan man sedan gifte sig. Idag har dessa regler suddats ut och vi ser både par som endast förlovar sig, de som hoppar över förlovning och direkt gifter sig samt de som följer traditionen.

Vid förlovningen så växlar man enligt traditionen i Sverige förlovningsringar som bärs på vänster hands ringfinger och oftast är släta, detta börjar dock sakta men säkert förändras.

I andra länder är det ofta förlovningsringen som är mer utsmyckad än vigselringen och med ökad globalisering har sådana seder börjat bli trendiga också i vårt land.

Det är faktiskt bara i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Nederländerna och Brasilien där både mannen och kvinnan får en förlovningsring.

I ringen är vanligen ingraverat förlovningsdatum och antingen bådas namn eller namnet på den person man förlovat sig med.

När man är förlovad så är kvinnan mannens fästmö och mannen är kvinnans fästman.

Här nedan följer ett antal olika alternativ på modeller av släta handsmidda förlovningsringar som jag tillverkar, dessa går att få i olika bredd, höjd samt storlek.

Dessutom kan man själv välja om man vill ha rödguld, vitguld, platina eller palladium.

Leveranstid på släta ringar är 7 arbetsdagar, slå mig en signal på 073-526 16 31 för att boka en tid för konsultation alternativt skicka ett mail till Jenny@fors.org

En tanke om “Förlovningsringar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *