Visste ni att vi i familjen har arbetat som guldsmeder i Hägersten ända sedan 1957, det var året då min farfar Haldor Fors flyttade till Mälarhöjden och öppnade portarna till sin guldsmedsateljé. När jag skriver portar så menar jag det bildligt talat då hans verkstad låg längst in i garaget som tillhörde familjens villa.

Det var även här som min far Anders startade sin karriär och jag själv har också stått inne i den verkstaden och kikat nyfiket på arbetet som pågick i ljuset från det lilla fönstret högst upp vid taket.

Farfar Haldor som började i yrket redan 1932 i östersund var verksam fram till 80 års ålder. När min far frågade honom på ålderns höst vad han skulle välja för yrke om han fick börja om sitt liv svarade han med eftertryck: Guldsmed.

Första generationen som var verksam guldsmed i Mälarhöjden, Hägersten. Farfar Haldor Fors.

Min far Anders i början av sin karriär i verkstaden där allt började, längst in i ett garage i villan i Mälarhöjden, Hägersten.

Tredje generation att stolt föra yrket vidare vid arbetsbänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *