Har fått en kommentar här på bloggen från en av mina läsare som undrar över hur det kommer sig att mannen bara har en ring när kvinnan får två.

I Sverige så är det traditionellt så att mannen och kvinnan får varsin ring vid förlovningen, en symbolik för deras oändliga kärlek. Förr så var dessa ringar oftast släta rödguldsringar men genom åren så har detta förändrats och idag ser vi många olika varianter.  Influenserna från resten av världen och bland annat USA har gjort att trenderna har förändrats.

Inför vigseln får kvinnan en ytterligare ring, vigselringen. Denna var tidigare en likadan ring som förlovningsringen, för att skilja dem åt så graverades i vigselringen bådas namn samt datum. Idag när vi oftast ser större skillnad på vigsel och förlovningsringarna så är detta inget problem, dessutom gör det faktum att de flesta väljer att ha ädelstenar i sina ringar att platsen för gravyr i ringen blir begränsad.

Men hur kommer det sig då att mannen inte får en till ring?

Det vanliga är att mannen bara har en ring och nöjer sig med detta, kanske har han redan nog med att hålla reda på denna. Det finns dock ingen oskriven regel eller lag som säger att mannen inte kan ha två ringar vilket gör att det förekommer. I dessa fall så rekommenderar jag starkt att mannens ringar sätts ihop till en ring som dock ser ut som två av ovan beskriven anledning samt för minskat slitage.

I andra länder har man andra traditioner som tex i USA där mannen ger kvinnan en ring vid förlovningen, då oftast en enstensring som sedan inför vigseln kompletteras med en ytterligare ring (oftast någon typ av alliansring) till kvinnan och först då får mannen sin ring.

Ring i vitt och rött guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *