Gillar du grön ädelsten i smycke och är ute efter en vigselring, förlovningsring eller annat smycke som du tänkt bära varje dag?

Då ska du titta lite extra noga på dessa tips på gröna ädelstenar!

Vad finns det för olika gröna ädelstenar?

I naturens rika palett av gröna ädelstenar finner vi en fascinerande variation av färger och egenskaper. Varje sten har sin unika charm och symbolik, och kan pryda dina smycken på ett oöverträffat sätt. Här är några av de mest populära gröna ädelstenarna:

  • Smaragd: Den mest kända gröna ädelstenen, berömd för sin djupa, livfulla gröna färg och gnistrande klarhet. Smaragder symboliserar lycka, rikedom, kärlek och visdom. Läs mer om våra smaragdringar här!
  • Beryll: Är en fascinerande ädelsten med en rik historia och symbolik. Den trollbinder med sin djupa, smaragdgröna färg, symbol för natur, tillväxt och harmoni. Läs mer här om grön beryll här!
  • Forrest green diamant: En naturlig diamant som får sin gröna färg genom att den bestrålas. Detta ger en grön sten med samma briljans och hårdhet som diamanten.

Forestgreen diamant

Färgen kallas forrestgreen och är ett alternativ för den som gillar smaragdens vackert gröna färg men vill ha en tålig ädelsten som kan användas varje dag.

Diamanten är som ni kanske vet världens hårdaste material och mäter 10 på Mohs hårdhetsskala vilket gör att den passar utmärkt i en ring som används dagligen.

Här nedan ser ni två exempel på ringar som jag har ritat upp och använt mig utav två av dessa vackra stenar med olika slipning.

Här nedan ser ni två exempel på ringar som jag har ritat upp och använt mig utav två av dessa vackra stenar med olika slipning.

unik ring

Ring i 18 k roséguld med en forrestgreen diamant flankerad av två stycken trilliantslipade diamanter.

exklusiva smycken

Ring i 18 k vitguld med en droppslipad forrestgreen diamant samt två stycken trapetsslipade diamanter.

Varför välja en grön ädelsten?

Gröna ädelstenar är mer än bara vackra smyckesdetaljer. De bär på en rik historia, symbolik och energi som kan berika ditt liv på många sätt. Här är några av anledningarna till att välja en grön ädelsten:

  • Skönhet och elegans: Gröna ädelstenar trollbinder med sina djupa, livfulla färger som representerar naturens skönhet och livgivande kraft. De gnistrande nyanserna och den livliga glansen gör dem till en perfekt accent i alla typer av smycken.
  • Symbolik och tradition: Gröna ädelstenar har i århundraden förknippats med lycka, rikedom, kärlek, visdom och harmoni. De sägs stärka intuitionen, ge beskydd och locka till sig positiv energi. Att bära en grön ädelsten kan vara ett sätt att manifestera dina önskningar och förstärka dina personliga egenskaper.
  • Hög bärbarhet: Gröna ädelstenar är en mångsidig ädelsten som passar till alla stilar och tillfällen. De kan bäras både i vardagen och till festliga tillfällen, och de kompletterar alla typer av metaller och material.
  • En investering: Gröna ädelstenar, speciellt de mer sällsynta varianterna som smaragd, är värdefulla ädelstenar som behåller sitt värde över tid. Att investera i en grön ädelsten kan vara en klok investering som du kan glädjas av i många år framöver.

green diamonds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *