Hängsmycke i form av stjärna i 18 k vitguld med briljantslipade diamanter som totalt väger 0.42 ct (Kvalité Tw,vs) Fotograf Jeanette Lindvall

Varje människa är unik och därför älskar jag att göra unika smycken!

Ett smycke kan nämligen vara så mycket mer än just bara en prydnad, det kan säga någonting om dig som person och lyfta fram just din personlighet lite extra. Det kan även bära på en historia eller ett minne.

Häromdagen så talade jag och en kund om mitt yrke, jag berättade om en av de saker som ger mig en kick.

När jag har en kund på besök med vissa önskemål samt en bild i huvudet på sitt drömsmycke så är det mitt jobb att försöka tolka detta och ta fram förslag. Vid ett besök så tittar vi på de olika ädelstenar som kan tänkas vara intressant samt om det ska vara vitguld, rödguld eller kanske platina. Efter en stunds tittande och samtal kring smycket så börjar jag rita upp en skiss i min dator för att visa kunden hur jag tänker att smycket slutligen kan se ut.

När vi kommit överens och både kunden och jag är nöjda med skissen så kan man gå vidare i processen och jag tillverkar därefter smycket för hand.

När det är dags för kunden att hämta sitt ofta efterlängtade smycke så kommer tillfället då jag får den där lilla extra kicken som jag tidigare talade om.

När kunden ska testa sin tex unika ring för första gången så kan jag först nästan känna mig lite nervös, det går att jämföra lite med att ställa sig på en scen tror jag. Kommer det gå bra, har jag tolkat kundens önskemål på rätt sätt?

Nervositeten går snabbt över när kunden får på sig sin ring och det nästan känns som om den alltid har suttit där. Det är en perfect match! När jag även av kundens ansiktsuttryck kan utläsa att hon är tillfreds med resultatet och kanske får en kommentar som  ”den är precis så som jag hade tänkt mig”, precis då kommer den.

Kicken!

En tanke om “Mina smycken är unika, precis som du!

  1. Daniel says:

    thanks for the post guys..To make the best of your appearance you should select jewelry that complements your appearance.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *