Chat with us, powered by LiveChat

Category Archives: Okategoriserade

Snökaos

Idag fick jag i princip gräva mig ut ur min lägenhet (den ligger en halvtrappa ner) eftersom all snö hade drivit in framför min dörr.

Ut på en morgonpromenad med hundarna blev det i vilket fall till min franska bulldog Franks glädje medans mopsen Harley tittade på mig med en besviken blick som bad om att få stanna kvar inne i värmen.

hund promenad

Under dagen har vi sedan hållt oss inne i verkstaden där det har fixats med lite av varje som exempelvis att skriva i ordning kuvert till tävlingsformulär som ska skickas ut till de som hittills deltagit i DIAMANTJAKTEN

Ett par kunder har avbokat sina besök då de inte kunnat komma fram på grund av vädret vilket är fullt förståeligt, det har gett mig lite extra tid att komma ikapp efter min semester vilket var toppen!

smyckestävling

Nyss kom min far Anders in i verkstaden efter att ha skottat snö på gården, eller är det kanske snömannen som kom på besök?

anders fors

Har ni också mycket snö där ni bor?

Rosa diamanter

De naturligt rosa diamanterna är på fram marsch och har aldrig varit populärare än vad de är idag.

Det som startade den ökade populariteten var när sångerskan Jennifer Lopez visade upp en vigselring med en vackert rosa diamant på 6 carat som centersten, en rosa diamantfeber startade genast i Hollywood.

Även om Bennifer (Ben Affleck och Jennifer Lopez) sen länge är historia så har de rosa diamanternas popularitet hållt i sig.pink diamond ring

En annan känd rosa diamant är “Graff pink” en diamant som enligt uppgift väger 24.78 carat och gick under klubban 2010 på en auktion i Genève för 46 miljoner dollar vilket gör den till den dyraste juvel som någonsin sålts på auktion. Den köptes av diamanthandlaren Laurence Graff som namngav stenen.

rosa diamantring

Darja-ye Noor (betyder “hav av ljus” på persiska, även stavat Darja-i-Noor, Darja-e Noor, Daria-i-Noor och Darja-i-Nur) är en av de största diamanter i världen, väger uppskattningsvis 182 karat (36 g). Dess färg, ljusrosa, är en av de mest sällsynta att finna i diamanter. Darja-ye Noor finns nu bevarad i Iran.

rosa

De naturligt rosa diamanterna är sällsynta och kommer generellt från Australien. Argyle gruvan i norr västra Australien producerar cirka 90% av världens utbud av rosa diamanter och dessa är världens enda “intensiva” rosa diamanter.
Rosa diamanter bryts även i Indien, Brasilien och Afrika, men dessa är ljusare i färgen.

Sällsynthet leder till att priserna på dessa vackra stenar blir höga vilket har gjort att stenar som efterliknar dess skönhet har blivit eftertraktade och populariteten hos ädelstenar så som rosa morganit samt rosa safir har ökat.

Vinterdäck och smyckesdrömmar

Både igår och under helgen så har vi förberett oss inför den kommande vintern. Igår genom att sätta på vinterdäck på bilen och under helgen genom att plocka undan utemöbler och täcka över båten.

Igår var det sånt där super härligt höstväder men idag har kylan börjat komma krypande, det talas om snö till helgen här i Stockholmstrakten.

Har ni förresten varit med i min smyckestävling som pågår fram till den 20/11?

Gillar du exklusiva smycken så är denna tävling verkligen något för dig, i vinstpotten ligger nämligen en diamant!

Klicka här för att komma till tävlingen!

Bjuder tillsvidare på lite från skiss till verklighets bilder på smyckesdrömmar som har blivit verklighet!

[wowslider id=”18″]

 

Förlovningsringar

Funderar ni på att förlova er?

Ni kanske har siktat in er på det magiska datumet 12-12-12, nyårsafton eller har ett eget speciellt datum.

Vi tillverkar handsmidda förlovningsringar i vitguld, rödguld, roséguld, 20 k guld, platina och palladium i en mängd olika former.

För att förenkla processen för er i valet av förlovningsring så har vi nu gjort i ordning en priskalkylator så att ni snabbt kan få fram pris på era ringar. Leveranstiden för släta ringar inklusive maskingravyr är en arbetsvecka.

Klicka er vidare till priskalkylatorn här!

För att sedan beställa era ringar så skicka ett mail till jenny@fors.org eller 073 – 526 16 31

Det ingår även en kostnadsfri försäkring för era ringar som är giltig under tre månader och denna kan ni läsa mer om HÄR!

släta ringar

Kundkontakt

Hur många guldsmedsbutiker svarar på frågor efter kl 00.00? livechatt

I våran livechatt kan ni ställa frågorna när du kommer på dom och få svar direkt och slipper på så sätt vänta på att få svar på ett mail. På det här sättet kan vi också få en bättre dialog med er i jakten på ert unikt designade smycke.

Jag designar alla typer av smycken och för mig är det viktigt att hela tiden utmana mig själv genom att designa nya unika ringar, hängsmycken, örhängen, förlovningsringar och vigselringar.

På detta sätt så utvecklas jag hela tiden och mina kunder kommer ifrån mig med ett smycke exklusivt designat till dem.

Smyckestrender hösten 2012

Har ni funderat över hur trenderna inom smyckesvärlden ser ut under hösten och vintern? Jag har här skrivit ihop vad som har setts hos de stora modehusen och på catwalks runt om i världen. 

I höst kommer vi se kombinationer av färg i stora örhängen, halsband och mycket mera. Detta har setts hos Louis Vuitton, Miu Miu och Marc Jacobs som har lyft fram kombinationer av regnbågens alla färger. 

Vi ser även en hel del smycken med ädelstenar från passtelligt rosa toner, turkos till gräddvitt. Denna lite mjukare trend inkluderar även en hel del pärlor och cabochonslipade ädelstenar.

Motsatsen till föregående trend är den mer militär inspirerade som modedesigners som Givenchy, Temperley London Victoria Beckham har hakat på. Här ser vi en hel del stjärnor, medaljonger, guldknappar och axelklaffar som används som smycken.

Svart är även tillbaka och har dominerat i smyckesväg hos Miuccia Prada, Pucci, Fendi, Carolina Herrera och Givenchy. Här ser vi en hel del gotiska influenser bland kors,chokers, caméer och onyx.

Kika in i min webshop så kanske du hittar något smycke att förgylla hösten med, annars kan du finna inspiration till ett eget unikt smycke här i min smyckesblogg samt på Jewellery by Jennys facebooksida

Det är lite av vad vi kan se under hösten och vintern men sen är det som jag sa i min intervju med Sofis mode

“Som designer måste du skapa egna trender”

smyckes design

 

Exklusiva ringar i annons

exklusiva ringarBörjade dagen med att slänga ihop en ny annons med lite exklusiva ringar och unika smycken. Jag och min far samarbetar ofta när det gäller annonsering då vi arbetar parallellt med varandra i vår verkstad och vi driver även hemsidan vigselring.nu gemensamt.

Vilket av dessa tre smycken skulle ni helst ha valt?

En god morgon

Så här såg det ut nu på morgonen till morgonkaffet, mysig start på dagen!

Nu har dagen dragit igång och det är full fart här i vår verkstad. Pratar man inte med annonsförsäljare så sitter man vid arbetsbänken och filar på något nytt smycke, kul med variation under dagen.

Hoppas ni inte missar chansen att få biljetter till Lifestyle charity day, jag har 7 biljetter över som jag tänkte ge bort till er där ute som tack för ert stöd och fina kommentarer.

Detta är vad som händer under dagen! 

15.00–17.00 Öppet hus.
17.30 Galan börjar. Uppvisningsmatcher i tennis med bland andra Johnnie Krigström, 
Mattias Särnholm, Olle Saari och Anders (”Arga snickaren”) Öfvergård. 
Lyxig sommarbuffé dukas upp.
18.30 Modevisning från Gucci.
20.00 Lifestyle Charity Day-auktionen tar sin början liksom Artistkavalkaden som 
avslutas med ingen mindre än nykorade Eurovision Song Contest-vinnaren Loreen!
Konferencier: Peter Siepen.
Auktionsförrättare: Peder Lamm.
Alla intäkter från auktionen går oavkortat till barnhemmet.se, en stiftelse grundad av 
Johnnie Krigström & Mattias Särnholm från tv-programmet Roomservice.

Först till kvarn gäller så gå in på Jewellery by Jennys Facebooksida för att få chansen att gå på eventet.

Instagram

Nu finns vi även på instagram så om ni vill följa mitt liv i bilder bland glittrande juveler och ädla metaller så är det bara att söka upp mig där (Jewellery_by_Jenny).

Har du ett smycke tillverkat av mig och är användare av instagram, ta en bild och lägg upp den och tagga den @jewellery_by_jenny